Inspirerend Leidinggeven

Leer hoe u uw bedrijf kunt dirigeren als een echte Maestro

Muziekminnend Nederland kijkt sinds kort elke donderdagavond naar het programma Maestro van de AVRO op Nederland 1. Bekende Nederlanders mogen een groot orkest dirigeren. Dit leidt uiteraard tot hilarische toestanden. Muzikaal leidinggeven aan een orkest valt echt niet mee!

MaestroEigenlijk is het in het bedrijfsleven niet anders. Een leidinggevende moet kunnen aansturen, motiveren, een visie kunnen overbrengen, en medewerkers ertoe bewegen effectief met elkaar samen te werken. Gestuntel van leidinggevenden leidt hier echter niet tot hilarische toestanden, maar kan contraproductief en soms ronduit schadelijk zijn.

Waar Maestro niet verder gaat dan vermaak, gaat dirigent en management-inspirator Peter Kleine Schaars met zijn workshop Dirigent van uw bedrijf veel verder. Niet alleen wordt een cursist iets bijgebracht over slagtechniek en hoe je een muzikant moet aangeven hoe snel of hoe luid er gespeeld moet worden, maar ook wordt telkens de parallel getrokken naar leiding geven in een bedrijf of instelling.

Wat gebeurt er als een dirigent niet inspirerend bezig is? In een orkest hoor je onmiddellijk het resultaat!

Wat gebeurt er als de muzikanten/medewerkers niet op elkaar afgestemd bezig zijn? In een orkest is het resultaat direct niet om aan te horen.

Wat gebeurt er als een dirigent geen visie heeft, of er niet in slaagt zijn visie over te brengen? In het gunstigste geval zal het orkest spelen zonder visie, maar waarschijnlijk zullen tegengestelde visie's in het orkest naar boven komen en zal het resultaat niet fraai zijn om naar te luisteren.

Deze workshop werkt ontwapenend...De rode draad: Als u een orkest dirigeert zal het gevolg van uw management-stijl onmiddellijk hoorbaar zijn. Waar u in een bedrijf de gevolgen van een foute beslissing wellicht pas weken later bij de koffie-automaat hoort, krijgt u de gevolgen van een foute aansturing van een orkest direct teruggeserveerd. Dit maakt de workshop Dirigent van uw bedrijf zo waardevol. In zeer korte tijd wordt u geconfronteerd met hoe u overkomt op uw teamleden (het orkest), maar leert u tevens hoe u optimaal uw team kunt aansturen.

En tenslotte: U heeft dit op tv al in Maestro kunnen zien: Het dirigeren van een orkest is ontzettend leuk. U krijgt de kans om iets te doen wat u nog nooit heeft gedaan. U maakt kennis met professionele musici en leert op een heel nieuwe manier het orkest kennen. Na deze workshop zult u nooit meer op dezelfde manier kijken naar een orkest en haar leidinggevende dirigent. Maar bovendien zult u voor altijd anders kijken naar uw eigen stijl van leidinggeven.

 

De workshop Dirigent van uw bedrijf wordt gegeven door Peter Kleine Schaars. De workshop kan specifiek voor uw bedrijf of instelling worden aangeboden, maar kan ook worden ingepast in programma's van congressen en seminars. Neem contact op met Peter Kleine Schaars voor meer informatie.